Musikkvällar kommer tillbaka 2023

Publicerat: 9 maj - 2023

Musikkvällar kommer tillbaka 2023

PRESSMEDDELANDE – MUSIKKVÄLLAR 2023

Sommarkonceptet på Stora Torg är redo att välkomna publiken tillbaka på torget: Musikkvällar på Stora Torg 2023 återvänder med start juli! 

Projektet är ett samarbete mellan Kristianstad Citysamverkan, Sparbanken Skåne och Kulturföreningen Äntligen. Musikkvällarna genomfördes för första gången 2018 och 2023 blir konceptets fjärde upplaga, med fem kvällar på torget.

– Musikkvällar på Stora Torg har blivit en populär sommartradition i Kristianstad och vi vet att det är många trogna besökare som har längtat efter att evenemanget ska kunna komma tillbaka. Det betyder också mycket för de restauranger och butiker som finns i stadskärnan, säger Gunilla Bengtsson, bankchef för Sparbanken Skåne.

EN AVSLUTNINGSFEST – OCH SOM EN KICKSTART FÖR NÄSTA

Under 2023 kunde Kristianstad City, tillsammans med Sparbanken Skåne & Kulturföreningen Äntligen se hur man lyckades förlänga sommarsäsongen genom att lägga evenemang in i augusti istället för att koncentrera samtliga evenemang under juli månad. Precis som 2022 blir årets upplaga av Musikkvällarna 5 kvällar.

Succén med en förlängd sommar-och evenemangssäsong fortsätter, och i år kommer årets sista Musikkväll förläggas i samband med årets Stadsfestival i början av augusti, i hopp om att skapa en bättre säsong för näringen och besökare.

– Vi ville ha en somrig start på de efterlängtade kvällarna och inleder med med Patrik Isaksson. Vi har försökt hitta ett program som passar olika målgrupper och som ska tilltala många. Vi minns tillbaka till fjolårets kvällar med fullsatta uteserveringar, folkvimmel på stan och härliga timmar framför scenen på Stora Torg. 

Juli är den mest aktiva månaden på hela året för city. Det fanns en önskan att förlänga sommarsäsongen för att etablera oss än mer som en sommarstad. Därför gör Kristianstad Citysamverkan satsningen och ser till att Musikkvällarna fortsätter in i augusti.

– Den sista Musikkvällen blir lite av en kickstart för årets Stadsfestival, därför avslutar vi med det lokala fenomenet The King & The Queen, Helene Wish Persson & Glenn Wish för att avsluta med en riktig folkfest, berättar Kristianstad Citysamverkans verksamhetsledare Charlotte Svärd.

PROGRAMMET FÖR MUSIKKVÄLLAR PÅ STORA TORG 2023

4 JULI – Patrik Isaksson

11 JULI – Nike Sellmar

18 JULI – Brolle

25 JULI – Shirley Clamp

2 AUGUSTI – The King & The Queen –  Helene Wish Persson & Glenn Wish

FLER NYHETER OCH EVENEMANG

09
dec

TOMTERACE 2023

INGEN JUL UTAN TOMTERACE!Missa inte Kristianstads Tomterace lördagen den 9/12 2023! Loppet på knappt 2 km sker utan tidtagning, så du tar dig fram i din egen takt. Alla kan delta i loppet för att ...

13
dec

Kristianstads Musikklasser bjuder in till Luciakonsert

110 elever från årskurs 4-9 bjuder på stämningsfull sång i decembermörkret. Eleverna sjunger jul- och luciasånger som du känner igen men även en hel del sånger i ny tappning. En mycket uppsk...

3
dec

Julmarknad på Regionmuseet

3 december kl. 11.00 – 18.00 Välkommen till museets stämningsfulla julmarknad den första advent. Här kan du köpa fina julgåvor, dricka och äta gott, lyssna på julens sån...