Musikkvällar kommer tillbaka 2023

Publicerat: 9 maj - 2023

Musikkvällar kommer tillbaka 2023

PRESSMEDDELANDE – MUSIKKVÄLLAR 2023

Sommarkonceptet på Stora Torg är redo att välkomna publiken tillbaka på torget: Musikkvällar på Stora Torg 2023 återvänder med start juli! 

Projektet är ett samarbete mellan Kristianstad Citysamverkan, Sparbanken Skåne och Kulturföreningen Äntligen. Musikkvällarna genomfördes för första gången 2018 och 2023 blir konceptets fjärde upplaga, med fem kvällar på torget.

– Musikkvällar på Stora Torg har blivit en populär sommartradition i Kristianstad och vi vet att det är många trogna besökare som har längtat efter att evenemanget ska kunna komma tillbaka. Det betyder också mycket för de restauranger och butiker som finns i stadskärnan, säger Gunilla Bengtsson, bankchef för Sparbanken Skåne.

EN AVSLUTNINGSFEST – OCH SOM EN KICKSTART FÖR NÄSTA

Under 2023 kunde Kristianstad City, tillsammans med Sparbanken Skåne & Kulturföreningen Äntligen se hur man lyckades förlänga sommarsäsongen genom att lägga evenemang in i augusti istället för att koncentrera samtliga evenemang under juli månad. Precis som 2022 blir årets upplaga av Musikkvällarna 5 kvällar.

Succén med en förlängd sommar-och evenemangssäsong fortsätter, och i år kommer årets sista Musikkväll förläggas i samband med årets Stadsfestival i början av augusti, i hopp om att skapa en bättre säsong för näringen och besökare.

– Vi ville ha en somrig start på de efterlängtade kvällarna och inleder med med Patrik Isaksson. Vi har försökt hitta ett program som passar olika målgrupper och som ska tilltala många. Vi minns tillbaka till fjolårets kvällar med fullsatta uteserveringar, folkvimmel på stan och härliga timmar framför scenen på Stora Torg. 

Juli är den mest aktiva månaden på hela året för city. Det fanns en önskan att förlänga sommarsäsongen för att etablera oss än mer som en sommarstad. Därför gör Kristianstad Citysamverkan satsningen och ser till att Musikkvällarna fortsätter in i augusti.

– Den sista Musikkvällen blir lite av en kickstart för årets Stadsfestival, därför avslutar vi med det lokala fenomenet The King & The Queen, Helene Wish Persson & Glenn Wish för att avsluta med en riktig folkfest, berättar Kristianstad Citysamverkans verksamhetsledare Charlotte Svärd.

PROGRAMMET FÖR MUSIKKVÄLLAR PÅ STORA TORG 2023

4 JULI – Patrik Isaksson

11 JULI – Nike Sellmar

18 JULI – Brolle

25 JULI – Shirley Clamp

2 AUGUSTI – The King & The Queen –  Helene Wish Persson & Glenn Wish

FLER NYHETER OCH EVENEMANG

Shothörnan – lika mycket show som skönt utehäng

På dagen, en restaurang. På kvällen och natten förvandlas det till ett livfullt kryp-in med spektakulära shower, kreativa smakkombinationer och lekfulla aktiviteter. Möt hjärnan bakom konceptet...

Kristianstads Mästerkock till Långlördag 31 augusti

Vinnaren av Kristianstads Mästerkock, Johan Rosander, kommer till Långlördag 31 augusti och bjuder på Masterclass på Lilla torg 11:30–12:30 tillsammans med ELON, Creation By Louvins och Coop Ci...

Med yrket som livselixir

MED YRKET SOM LIVSELIXIR Vi har fått en ny salong i city – varmt välkomna till stan och som medlemmar i Handelsföreningen önskar vi Salong Elixir! Säg hej till Anette och Ida, mor och dotte...