Kristianstad – Närmast till allt!

Vadå närmast till allt? Ja, i vilken annan stad har du över 170 butiker och restauranger inom fem minuters promenad, i en genuin historisk stadskärna med stort utbud av shopping, konst och kultur? Med ett av Sveriges största stadsnära strövområden bara några minuter bort? I Kristianstad behöver du inte välja mellan upplevelserna – du hinner med allt!

Om city

Välkommen till Kristianstad City

Här hittar du allt från den lilla anrika butiken som gått i arv till de stora butikskedjorna med ett utbud som matchar storstäderna. Det där lilla extra och unika hittar du hos oss, och vi prioriterar på god service!

Upplev atmosfären och njut av en vacker, genuin stadskärna med kulturella impulser och charmiga smågator och torg. Njut av en stunds avkoppling på något av våra mysiga caféer eller restauranger. Oslagbart är närheten till naturen och fina parker. Bara ett stenkast från Resecentrum ligger vårt vackra och välbesökta naturum mitt ute i Helge å. Staden grundades 1614 av Christian IV och har sedan dess varit en knutpunkt för handel i alla dess former.

2014 utsågs Kristianstad till Årets stadskärna av svenska stadskärnors förbund och 2018 blev vi certifierade genom Purple Flag.

Varmt välkommen till Kristianstad!