Kristianstad Presentkort

Presentkort

#FörKristianstadCity – ett gåvokort med dubbel effekt.

Gåvokortet har tagits fram med ideén om att främja och stötta stadskärnan. Vi befinner oss i en minst sagt annorlunda tid – och att kunden väljer lokalt kan vara avgörande för verksamheter som har det kämpigt.

Det är med fördel en perfekt företagspresent, gåvokorten utformas nämligen efter beställning med företagets logga (vid beställning på minst 50st Gåvokort) och valt belopp (100kr, 200kr eller 500kr). Så passa på att glädja era medarbetare i dessa prövande tider med en tidig julklapp eller sommarpresent – du glädjer samtidigt en småföretagare!

Läs mer här.

Presentkort Kristianstad (CashCom)

Tidigare har Handelsstaden på denna sida informerat om problemen kring presentkorten ”Presentkort Kristianstad” utgivet av företaget Cashcom. Bolaget har nu försatts i konkurs.

Några nya presentkort har inte sålts sedan den 28 augusti 2019 då de två presentkortsmaskinerna i Gallerian stängdes av.
Vad händer nu med de utestående ej inlösta presentkorten när Cashcom har försatts i konkurs?

Rent juridiskt blir varje innehavare av ett ej inlöst presentkort en oprioriterad fordringsägare i konkursen. Någon utdelning lär kortinnehavarna inte kunna förvänta sig. Efter konkursutbrottet förlorar kortet vidare formellt även sin giltighet som betalningsmedel hos stadens handlare.

Upplysningsvis meddelas att det pågår förhandlingar mellan Galleria, Handelsstaden och en ny kortleverantör som ägs av en bank och har därmed en helt annan ekonomisk stabilitet bakom sig.

Vi hoppas kunna återkomma inom snar framtid och ser fram mot att bygga ett hållbart och bra presentkort som gynnar vår Stadskärna!