Med yrket som livselixir

Publicerat: 8 juli - 2024

Med yrket som livselixir

MED YRKET SOM LIVSELIXIR

Vi har fått en ny salong i city – varmt välkomna till stan och som medlemmar i Handelsföreningen önskar vi Salong Elixir!

Säg hej till Anette och Ida, mor och dotter som har delat glädjen och passionen för frisöryrket sida vid sida de senaste 19 åren. Efter föräldraledigheten kände Ida att det var dags att starta eget igen för att ge utrymme åt sin kreativitet och sina idéer. När en charmig sekelskifteslokal i Kristianstad City blev tillgänglig, i samband med att det klubbade satt Högskolan Kristianstad skulle flytta till centrum, kändes det självklart!

Salong Elixir fick sitt namn eftersom yrket är Idas livselixir – och hon får ofta höra att hon har magiska fingrar. Salong Elixir är en plats där Ida och Anette kan låta sin kreativitet flöda och skapa en flexibel och inbjudande atmosfär. Här arrangeras lyxiga tjejkvällar, möhippor, kalas för unga tjejer och deras kompisar, och mysiga kundkvällar. Ida och Anette gör även hembesök för klippning där behov finns, som på äldreboenden. Hos dem är alla välkomna, från de allra yngsta till de allra äldsta.

Vid Ida och Anettes sida arbetar Axel, som ursprungligen är tatuerare men nu skolar om sig och är lärling på Salong Elixir.

Ida är särskilt skicklig på att följa omvärldstrender och virala fenomen. Hon har därför tagit diplom från Antonija Mandirs Headspa-utbildning, en behandling med rötter i Japan som nu har blivit populär även i Sverige. Intresset för hår- och skalphälsa växer, och det är precis vad Headspa handlar om – att ta hand om sig själv på djupet.

KRISTIANSTAD CITY TESTAR HEADSPA

Salong Elixir bjöd in Pauline från Kristianstad City att prova på den populära Headspa-behandlingen. Behandlingen, som nu tar Sverige med storm, är både avkopplande och fylld med fördelar. Den minskar stress, rengör på djupet och förbättrar blodcirkulationen, vilket förhindrar håravfall och främjar hårväxte.

Under de 60 minuter som behandlingen pågår får man njuta av ångor, avslappnande musik och massage med både händer och vattenstrålar. Det hela börjar med en analys av hårbotten med hjälp av en liten kamera, för att identifiera problemområden som torrhet, oljighet eller irritation.

Själva behandlingen kombinerar varma ångor, akupressur och cirkulära massagerörelser, och avslutas med de karakteristiska vattenstrålarna. Under behandlingen appliceras speciella masker och serum på hårbotten. Medan produkterna verkar, kan man koppla av till den sköna musiken. Det gör det lätt att tappa bort både tid och rum i total avslappning – något som Pauline, som småbarnsmamma, verkligen uppskattade. Hon beskrev känslan av total avslappning och hur både hår och sinne fick välbehövlig uppmärksamhet. Behandlingen avslutas med en ny hårbottenanalys, där man kan se de förbättringar som uppnåtts. Pauline sammanfattade upplevelsen med att moment efter moment gav henne rysningar, på bästa möjliga sätt, och att hon absolut skulle vilja komma tillbaka!

JUST NU PÅ SALONG ELIXIR:

  • Tävling – Vinn en Headspa-behandling.
  • 15% på Headspa-behandling om man bokar under juli
  • Lärling Axel erbjuder 30% på alla behandlingar (Ej HeadSpa)
  • Erbjudande Pensionär: 300kr/klippning

Instagram: @salongelixir
Adress: Tivoligatan 11

FLER NYHETER OCH EVENEMANG

Shothörnan – lika mycket show som skönt utehäng

På dagen, en restaurang. På kvällen och natten förvandlas det till ett livfullt kryp-in med spektakulära shower, kreativa smakkombinationer och lekfulla aktiviteter. Möt hjärnan bakom konceptet...

Kristianstads Mästerkock till Långlördag 31 augusti

Vinnaren av Kristianstads Mästerkock, Johan Rosander, kommer till Långlördag 31 augusti och bjuder på Masterclass på Lilla Torg 11:30–12:30 tillsammans med ELON,  Creations by Louvins och Stor...

Med yrket som livselixir

MED YRKET SOM LIVSELIXIR Vi har fått en ny salong i city – varmt välkomna till stan och som medlemmar i Handelsföreningen önskar vi Salong Elixir! Säg hej till Anette och Ida, mor och dotte...