Nya avgiftsfria korttidsparkeringar

Publicerat: 8 december - 2020

Nya avgiftsfria korttidsparkeringar

Vi måste fortsätta att undvika trängsel. Därför finns nu fler centrumnära och avgiftsfria korttidsparkeringar för att minska uppehållstiden i staden.

Corona-pandemin med dess riktlinjer, restriktioner och förbud fortsätter. Samtidigt finns vardagens behov kvar av att uträtta ärenden och göra inköp.

De större avgiftsfria parkeringsområdena utanför stadskärnan är tämligen välkända, men det finns centrala avgiftsfria parkeringsplatser också. På Tivoligatan är vissa lastzoner avgiftsfria korttidsparkeringsplatser efter kl. 12 och kommunen har på önskemål från Kristianstad City nyligen återskapat ytterligare fem centrumnära och avgiftsfria korttidsparkeringar.

– De nya platserna är utanför konsthallen på Stora Torg och vid Sparbanken Skåne på Östra Vallgatan. Det är 5 minuter avgiftsfritt som gäller och skyltarna visar exakt vilka platser det är, säger Henrik Wester.

Det är viktigt att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer och handlarna i city har agerat på olika sätt för att undvika trängsel i butikerna.

– Plexiglas, information och handsprit har funnits sedan länge, men det senaste nu är att kunderna har möjlighet att shoppa i flera butiker stan utan att gå in i själva lokalen, säger Charlotte Svärd, verksamhetsledare på Kristianstad City och fortsätter:

– Man ringer på en klocka vid entrén och får service utanför. Man kan förbeställa och bara betala, eller få varorna visade där. Handlarna kan erbjuda hög service utan trängsel. Med fler korttidsparkeringar blir det ännu enklare för kunderna.

FLER NYHETER OCH EVENEMANG

Taxizon framför Rådhuset, Stora Torg

Kommunen stöttar den legala taxiverksamheten och inför en central taxizon framförRådhuset på prov mellan april och september 2024. Kom hem tryggt och säkert från krogen! Välj en laglig taxi so...

27
apr

Långlördag i city – Vårvisning

För vårens fjärde långlördag bjuds det in till en Vårvisning med tema mode & lyx. Såklart blir det också fina erbjudanden och aktiviteter runtom hos citys verksamheter! När butikerna har ...

Symaskinshusets Stickcafé lockar stickentusiaster i Kristianstad!

Vilket fantastiskt initiativ! Symaskinshuset Stickcafé är verkligen en fröjd för alla stickentusiaster där ute! Med 40 glada stickare i alla åldrar samlade under samma tak, finns en känsla av g...