Projekt: En Levande Stadskärna

Publicerat: 14 augusti - 2019

Projekt: En Levande Stadskärna

Projektledare: Cecilia Isberg

Vi lever i en tid av förändring. Det gör att också vår stad behöver förändras. Projektet En levande stadskärna syftar till att tillsammans skapa en levande och attraktiv handelskärna redo att möta framtiden.

Den digitala handeln växer och tar allt fler marknadsandelar, våra handelsvanor förändras – och därmed behöver också vi förändras.

I princip alla stadskärnor står i dag inför samma problematik som innerstaden i Kristianstad har: Den fysiska handeln har en utmaning att möta, verksamheter har försvunnit, det finns ett flertal tomma butikslokaler och en generell osäkerhet över vart vi är på väg.

Tanken med projektet En levande stadskärna är att skapa förutsättningar för att möta framtiden. Med en gemensam vision och handlingsplan kan vi öka attraktiviteten och skapa en innehållsrik och levande stadskärna för såväl medborgare som besökare. Mål är att få in fler till stadskärnan, och att öka bredden i den mix av verksamheter och service som erbjuds.

I projektet ska man heller inte glömma att vi blir flera: Det pågående arbetet med att utveckla och förtäta de centrala delarna i Kristianstad genom såväl bostäder som arbetsplatser gör att förutsättningar och behov förändras i stadskärnan.

Projektet är initierat av och drivs av Kristianstad kommun (såväl tillväxtavdelningen som miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen och C4 Teknik är involverade i projektet), men i nära samarbete med Handelsstaden, näringsidkare och fastighetsägare. Tanken är också att försöka nå ut och få in förslag och tankar från medborgarna om hur man vill se sin stad utvecklas.

För det är viktigt att vi gör det här tillsammans: Det är genom samarbete vi kommer att lyckas, och det är den gemensamma kraften som gör oss starka.

Läs Projektet En Levande Stadskärna
Läs mer om vår Vision & Framtid

FLER NYHETER OCH EVENEMANG

Shothörnan – lika mycket show som skönt utehäng

På dagen, en restaurang. På kvällen och natten förvandlas det till ett livfullt kryp-in med spektakulära shower, kreativa smakkombinationer och lekfulla aktiviteter. Möt hjärnan bakom konceptet...

Kristianstads Mästerkock till Långlördag 31 augusti

Vinnaren av Kristianstads Mästerkock, Johan Rosander, kommer till Långlördag 31 augusti och bjuder på Masterclass på Lilla torg 11:30–12:30 tillsammans med ELON, Creation By Louvins och Coop Ci...

Med yrket som livselixir

MED YRKET SOM LIVSELIXIR Vi har fått en ny salong i city – varmt välkomna till stan och som medlemmar i Handelsföreningen önskar vi Salong Elixir! Säg hej till Anette och Ida, mor och dotte...