Succé för Café Bruncheriet i Kristianstad

Publicerat: 3 juni - 2024

Succé för Café Bruncheriet i Kristianstad

Med en flygande start och fullbokade söndagsbruncher har Albin och Lauras koncept tagits emot med öppna armar i Kristianstad City. Café Bruncheriet, som alltid varit Lauras drömprojekt vid sidan om handbollen, fyller ett tomrum i stadskärnan för den som söker något mittemellan frukost och lunch.

Idén föddes när handbollsparet Albin Selin och Laura Eggert passerade en tom butikslokal på Västra Storgatan. ”Vi kan väl iallafall kolla?” sa Albin, och snart blev drömmen verklighet. Med Albins entreprenörsanda och Lauras passion för mat, särskilt frukost, blev fastighetsägaren snabbt övertygad om brunchkonceptet.

Under resans gång har paret inte bara lärt sig mer om varandra, utan även tagit sig an renoveringen av lokalen på egen hand. De har byggt väggar, installerat skjutdörrar och kaklat, samtidigt som de hanterat varuinköp, personal och utvecklat och experimenterat med menyn. Dessutom har deras Instagram-konto exploderat i popularitet.

Två månader efter öppningen lockar Bruncheriet en varierad skara gäster: föräldralediga mammor med barnvagnar, familjer som firar mormor eller farmors födelsedag, danska turister, tjejgänget som vill ha en lyxig start på dagen eller paret som söker kvalitetstid med god mat.

“Många hittar till oss genom Instagram eller för att deras kompisar har lagt upp att de besökt oss. Det är vi superglada för, vi vill vara den självklara platsen när man får besök av familj eller vänner,” berättar Laura.

Framtidsplaner för Bruncheriet
Framtiden ser ljus ut för Café Bruncheriet. Till sommaren kommer menyn att uppdateras med säsongsbetonade råvaror och fräschare, lättare smaker. Albin och Laura planerar också fler samarbeten med lokala butiker och verksamheter i Kristianstad. Dessutom kommer de att utöka verksamheten med catering, något de redan provat på genom att leverera till exempelvis Handelsföreningens årsmöte och kundkvällar i city. Paret hoppas även kunna hålla öppet under utvalda kvällar i sommar.

Följ Café Bruncheriet
@cafebruncheriet
Västra Storgatan 28A

FLER NYHETER OCH EVENEMANG

Succé för Café Bruncheriet i Kristianstad

Med en flygande start och fullbokade söndagsbruncher har Albin och Lauras koncept tagits emot med öppna armar i Kristianstad City. Café Bruncheriet, som alltid varit Lauras drömprojekt vid sidan o...

Ellen MacLeod – Konstnären med Kristianstad som inspiration

Konstnären Ellen MacLeod tar Kristianstad city med storm med sin kommande vernissage på Västra Storgatan 33 den 25 maj mellan 14:00-17:00. Med en passion för konst som sträcker sig ända från ba...

Smakrunda 25 maj 2024

I lokal regi skapar Kristianstad City tillsammans med åtta aktörer i city årets mest smakfulla runda. Den första upplagan av Smakrunda Kristianstad går av stapeln under Kulturnatt 25 maj. Samla d...