Ellen MacLeod – Konstnären med Kristianstad som inspiration

Publicerat: 13 maj - 2024

Ellen MacLeod – Konstnären med Kristianstad som inspiration

Konstnären Ellen MacLeod tar Kristianstad city med storm med sin kommande vernissage på Västra Storgatan 33 den 25 maj mellan 14:00-17:00. Med en passion för konst som sträcker sig ända från barndomen har Ellen utvecklat sitt konstnärskap till att bli en väsentlig del av hennes liv.

Uppvuxen i Åhus och numera bosatt mitt i city, hämtar Ellen sin inspiration från den vackra omgivningen och de känslor hon bär inom sig. I hennes konstverk kan man se en bredd av färger och uttryck, där glädje och sorg kan skifta i harmoni.

Med en teknik som hon själv har utforskat och utvecklat, arbetar Ellen med tunna lager av akrylfärg för att skapa djup och dimension i sina verk. Hon har också en förkärlek för att skildra miljöer och finner en speciell inspiration i Kristianstad, särskilt på hennes favoritgata, Västra Storgatan. Det är här hon hittar färg och struktur som ger henne kraft och idéer till sina målningar. För Ellen är konsten ett sätt att uttrycka sig fritt och att fånga ögonblick och känslor i färg och form.

Vernissagen på Västra Storgatan under Kulturnatt kommer att erbjuda en möjlighet att uppleva Ellens konstnärskap på nära håll och träffa konstnären. Här kommer besökare att kunna betrakta en variation av hennes verk i olika storlekar och tekniker, från A4 till 80×120.

För den som vill följa med på Ellens konstnärliga resa finns möjligheten att följa henne på Instagram via @ellenmacleodart.


Västra Storgatan 33

25 maj, 14:00-17:00

FLER NYHETER OCH EVENEMANG

Ellen MacLeod – Konstnären med Kristianstad som inspiration

Konstnären Ellen MacLeod tar Kristianstad city med storm med sin kommande vernissage på Västra Storgatan 33 den 25 maj mellan 14:00-17:00. Med en passion för konst som sträcker sig ända från ba...

Smakrunda 25 maj 2024

I lokal regi skapar Kristianstad City tillsammans med åtta aktörer i city årets mest smakfulla runda. Den första upplagan av Smakrunda Kristianstad går av stapeln under Kulturnatt 25 maj. Samla d...

Valborg i city 2024

VALBORG I CITY 2024 Våren är här! Valborg firas bäst i city. Här kommer några tips på hur du kan spendera morgondagens firande. Valborg i Tivoliparken Vi ses klockan 20.30 för att lyssna på v...