C4 Tandvård: Framgångssagan med kungen som drömpatient

Publicerat: 24 maj - 2023

C4 Tandvård: Framgångssagan med kungen som drömpatient

Att gå till tandläkaren kan för många upplevas läskigt, men på C4 tandvård är stämningen varm och trygg. 

-”Det är väldigt vanligt att vissa patienter känner en skräck inför att besöka oss, men efter behandlingen är de allra flesta nöjda. Till och med glada och vill komma tillbaka”, berättar Farah glatt, en av ägarna till kliniken. 

-”Hos oss står alltid patienten i fullt fokus. Vi tycker att det är väldigt viktigt med ett bra bemötande, det ska kännas trevligt att komma hit. Såklart vill vi också göra ett bra jobb och med ett resultat som ska hålla i många år”, lägger hon till. 

Farah driver C4 tandvård tillsammans med sin pappa och sin man Meshaal sedan 2011. 

Tandläkaryrket ligger i familjen och Farahs pappa Fahad har över 35 års erfarenhet som tandläkare.

Farah stod i ett val mellan att utbilda sig till apotekare eller tandläkare. Beslutet föll på det sistnämnda och det ledde till en tandläkarutbildning i Köpenhamn, både för henne och hennes man Meshaal. Utbildningen tog hela 5 år och efter det var paret färdiga tandläkare. 

Meshaal är mer inriktad på det kirurgiska såsom till exempel implantat medan Farah mest tar hand om det estetiska, bland annat invisalign. 

C4 Tandvård växer för fullt och nyligen har man valt att bygga ut kliniken. Nu har alla tandläkarna varsitt rum. I början fick de jobba i skift eftersom att lokalen inte räckte till. Nu finns det gott om plats, och det behövs. Cirka 7500 patienter finns registrerade på C4 tandvård och det fortsätter bara att växa. 

-”Det är jättekul”, säger Farah. ”Vi växer väldigt mycket tack vare vårt goda rykte. De som besöker oss blir väldigt nöjda och då rekommenderar de oss till släkt och vänner.”

Vi har till och med långväga patienter, ända från Norrköping. Då blir det en heldag här hos oss och att man tar med hela familjen, berättar Farah stolt. 

Många av C4 tandvårdspatienter hittar också till kliniken via Instagram. På deras sociala medier delar de med sig av kunskap till sina följare och inspirerar inom munhälsa och ser till att utbilda tittarna inom tandhygien.

-”Alldeles för många går till tandläkaren för sällan. De flesta går först när de känner ett besvär eller får ont”, berättar Meshaal. 

Vi rekommenderar att gå på rutinbesök minst en gång om året, då ger det oss som tandläkare en chans att upptäcka besvär innan de bryter ut och du slipper problem.  Det du gör mellan besöken spelar också roll. Det är viktigt med kosten, att borsta tänderna varje dag och att använda tandtråd.

-”De allra flesta är dåliga på att använda tandtråd”, lägger Meshaal till. ”Det är superviktigt, då kommer du åt på ställen där tandborsten inte når.” 

På C4 tandvård är det i dag 11 st som arbetar. Men till augusti blir det totalt 15 stycken. En specialist ,en tandläkare samt två tandhygienister, ska ansluta sig till det redan sammansvetsade gänget. Det är verkligen en teamkänsla på kliniken, vilket är väldigt viktigt för ägarna Meshaal, Farah och Fahad.


– ”Vi vill kunna ta emot och hjälpa fler säger Farah, det finns ett behov och därför så utökar vi vår verksamhet, vi har byggt ut och blivit fler i personalen. På kliniken finns det även en tandsköterska som talar ukrainska vilket har varit väldigt behövligt för de som har flytt kriget i Ukraina. C4 tandvård är verkligen till för alla.”

Men ännu är ett mål inte nått. Det finns en patient, en drömpatient som Farah verkligen vill få till sin klinik.

-”Det är kungen!”

Farah skrattar och berättar.
– ”Jag har till och med skrivit ett långt brev med en inbjudan, men jag har inte vågat posta det ännu”, säger hon och ler stort.

För C4 tandvård ser framtiden ljus ut, och vem vet. Till och med hittar kanske kungen dit så småningom. 

Hemsida
Instagram
Facebook

FLER NYHETER OCH EVENEMANG

Ellen MacLeod – Konstnären med Kristianstad som inspiration

Konstnären Ellen MacLeod tar Kristianstad city med storm med sin kommande vernissage på Västra Storgatan 33 den 25 maj mellan 14:00-17:00. Med en passion för konst som sträcker sig ända från ba...

Smakrunda 25 maj 2024

I lokal regi skapar Kristianstad City tillsammans med åtta aktörer i city årets mest smakfulla runda. Den första upplagan av Smakrunda Kristianstad går av stapeln under Kulturnatt 25 maj. Samla d...

Valborg i city 2024

VALBORG I CITY 2024 Våren är här! Valborg firas bäst i city. Här kommer några tips på hur du kan spendera morgondagens firande. Valborg i Tivoliparken Vi ses klockan 20.30 för att lyssna på v...