Storstadsinfluencern med Kristianstad City-drömmen

Publicerat: 14 mars - 2022

Storstadsinfluencern med Kristianstad City-drömmen

Nadia Salman är citytjejen och influencern som upplevt världen: London, LA – och nu är hon tillbaka där hon först började – i Kristianstad City. 

“Efter studenten på Söderportgymnasiet flyttade jag till London för att plugga psykologi, och där stannade jag i fem år. Planen var inte att flytta tillbaka, men när min syster startade ett företag inom jour- och familjehemsvården blev jag en del av företaget.” 

Nadia arbetade med sin syster jobbade under två års tid innan hon bestämde sig för att följa drömmen om att flytta till Los Angeles. Under åren hade hon fått värdefull erfarenhet i bagaget för hur man startar upp och tar hand om en verksamhet. Med sin examen inom psykologi och på jakten efter sin egna nisch flyttade Nadia till USA och läste en mode-och skönhetskurs. På så sätt fick Nadia en praktikplats på en skönhetsklinik i LA, och det blev hennes introduktion till branschen. 2019 kom tanken att starta en egen klinik.

Sommaren 2021 – mitt i pandemin – öppnades Alluré Clinic i lokalen, som ligger alldeles intill Mix N Go på Tivoligatan. Lokalen är fräsch med nyrenoverat golv, nymålade väggar och Nadias egna touch på inredning.

“Tack vare min plattform kunde jag satsa lite större och välja en lokal på detta läge.. Det har fungerat bättre än vad jag någonsin väntat mig. Allt har gått väldigt fort!“

Men uppstarten blev inte så smidig som Nadia hade hoppats på – två veckor efter öppning kom en ny lag på att personalen behövde vara legitimerade sjuksköterskor, tandläkare eller läkare för att utföra injektionsbehandlingar. Nadia var själv certifierad inom fillers, men saknade utbildningen inom vården.

“Min plan var aldrig att arbeta så mycket med behandlingar utan snarare bokning, nätverkande och marknadsföring. Jag är väldigt driven och är inte rädd för motgångar – så jag startade igång rekryteringen direkt. Alluré är en vision jag har och det finns en viss typ av kvalité om man jobbar och är kopplad till Alluré, därför var rekryteringen inte helt enkel. Det var genom en annan sökande som Edlire lyckades hitta till mig. Allt händer av en anledning och det har blivit så rätt!”

Klinikens injektionsbehandlare heter Edlire, är 34 år gammal och med ett stort leende. Hon har arbetat som sjuksköterska sedan 2010. Vid 2019 ville Edlire utforska sina intressen och startade eget inom botox och fillers vid sidan om sitt arbete som barnmorska på Ungdomsmottagningen, där hon är kvar än idag. Edlire har ett brinnande intresse för kunskap och älskar att utöka sin kompetens genom utbildningar – därför är hon otroligt kunnig inom botox, fillers och komplikationshanteringar. Edlires passion, erfarenhet som sjuksköterska med kunskap inom alla lagar, och hunger efter mer kunskap var en perfekt match för Nadias vision.

“Många som gör behandlingar hos oss säger att de märker att jag är barnmorska”, säger Edlire och skrattar. “Jag får ofta till mig att jag är väldigt trygg och lugnande, och det är fint att höra.” 

Nadias mål med Alluré är också att erbjuda så många behandlingar som möjligt för att kunna ge en helhetslösning på en och samma klinik, även icke-injektioner. Fransar, bryn och microneedling var härnäst i Nadias vision – och det var Filize väg in i Alluré. “Jag hade fått många rekommendationer om just Filize och vi hade samma visioner & mål.”

Filize har arbetat aktivt inom fransar & bryn sedan 2016, och har sedan dess avancerat till bland annat microneedling. Hon har tidigare arbetat på en salong i city, men tog en paus när hon fick barn. När möjligheten att ansluta sig till Alluré dök upp kändes det självklart. 

Förutom sin klinik håller Alluré i framgångsrika evenemang, pop-up event, och nya städer och länder är på gång framöver. Eventen hålls efter säsong, t.ex med Alla Hjärtans Dag, Halloween & Jultema. Eventet är populära och växer för var gång  – det är också ett utmärkt sätt att få nya kunder att hitta till kliniken. 

Vi förespråkar naturliga resultat. Ofta räcker det med en touch-up, att kunder får tillbaka den look de hade naturligt för fem år sen. Innan ansågs skönhetsbehandlingar oftast vara exklusiva för just hollywoodkändisar och det extrema, och det fanns en viss skam i det. Idag är det vem som helst, kvinnor som män, som ser möjligheterna.”

Vad händer framåt för Alluré?
Alluré efterlyser ytterligare en tjänst som injektionsbehandlare, med bakgrund som sjuksköterska, tandläkare eller läkare. Personen kommer jobba med många olika injektioner och är ett gyllene tillfälle för den som vill utvecklas och utbildas. 

Alluré Clinic erbjuder:

  • Injektionsbehandlingar
  • Fillers – avancerad nivå
  • Botox – avanverad nivå
  • Svettbehandlingar, för migrän, spänningshuvudvärk
  • PRP- och PRF behandlingar för att skapa cellförnyelse eller för att hålla igång hårsäckarna vid hårtransplantaion.

Nyhet för 2022 är att Alluré kommer börja erbjuda trådlyft under 2022.

Varmt välkomna som medlemmar hälsar vi på Kristianstad City!

FLER NYHETER OCH EVENEMANG

Ellen MacLeod – Konstnären med Kristianstad som inspiration

Konstnären Ellen MacLeod tar Kristianstad city med storm med sin kommande vernissage på Västra Storgatan 33 den 25 maj mellan 14:00-17:00. Med en passion för konst som sträcker sig ända från ba...

Smakrunda 25 maj 2024

I lokal regi skapar Kristianstad City tillsammans med åtta aktörer i city årets mest smakfulla runda. Den första upplagan av Smakrunda Kristianstad går av stapeln under Kulturnatt 25 maj. Samla d...

Valborg i city 2024

VALBORG I CITY 2024 Våren är här! Valborg firas bäst i city. Här kommer några tips på hur du kan spendera morgondagens firande. Valborg i Tivoliparken Vi ses klockan 20.30 för att lyssna på v...