Lokal entreprenör tar över anrik citylokal

Publicerat: 7 december - 2021

Lokal entreprenör tar över anrik citylokal

Strax efter årsskiftet börjar bygget som blir Martin Skoogs från Smaca nästa projekt – före detta Brödboden blir delikatessbutik och cocktailbar. 

Namnet på konceptet blir “Butik Smaca”, och Martin beskriver hur det kommer upplevas som en lantligare miljö. Lite som det var förr med en gammaldags matbutik, men med de varma färgerna som man omges av i Smacas restaurang på andra sidan av Lilla Torg. 

“Här ska det finnas närproducerat från lokala producenter, precis de varorna vi använder i restaurangen – lokalt kött, chark, ostar, grönsaker, och torrvaror som knäckebröd. Våra hemmagjorda såser kommer också finnas att köpa här.” Entreprenören hoppas så småningom kunna introducera helgkassar och smakkassar – så att kunderna själva ska få chansen att experimentera hemma med väl utvalda varor. 

“Vi brinner för det närproducerade. Med alla lokala producenter som finns häromkring kändes det viktigt för stadskärnan att utbudet finns nära. Det blir ett sätt att spinna vidare på vårt koncept, att man ska kunna köpa hem och ta del av samma fina varor som vi använder i restaurangen.” 

Men konceptet slutar inte där – tillhörande bod som är placerad utanför före detta Brödboden kommer att omvandlas till en cocktailbar framåt sommaren. Med inglasade väggar på uteseveringen blir det sin alldeles egna lilla oas. När boden inte används som cocktailbar så blir det en förlängning av Smaca – exempelvis för slutna sällskap vid exklusiva middagar, eller en vinprovning. 

Vi på Kristianstad City önskar Martin och gänget på Smaca all lycka till med den nya satsningen!

FLER NYHETER OCH EVENEMANG

Shothörnan – lika mycket show som skönt utehäng

På dagen, en restaurang. På kvällen och natten förvandlas det till ett livfullt kryp-in med spektakulära shower, kreativa smakkombinationer och lekfulla aktiviteter. Möt hjärnan bakom konceptet...

Kristianstads Mästerkock till Långlördag 31 augusti

Vinnaren av Kristianstads Mästerkock, Johan Rosander, kommer till Långlördag 31 augusti och bjuder på Masterclass på Lilla torg 11:30–12:30 tillsammans med ELON, Creation By Louvins och Coop Ci...

Med yrket som livselixir

MED YRKET SOM LIVSELIXIR Vi har fått en ny salong i city – varmt välkomna till stan och som medlemmar i Handelsföreningen önskar vi Salong Elixir! Säg hej till Anette och Ida, mor och dotte...