Tio nyetableringar i city

Publicerat: 16 oktober - 2020

Tio nyetableringar i city

Tio nya etableringar i centrala Kristianstad, många av dem med helt nya koncept. Och fler är på väg in. ”Fantastiskt positivt med så många nya aktörer som ser potentialen i stadskärnan. Det visar också att centrum mer och mer går mot att bli en mötesplats”, säger Peter Thulin hos Bröderna Persson, en av de större fastighetsägarna i Kristianstad.

Vinbar, second hand-butik, skönhetskoncept och italiensk restaurang. Det är bara ett axplock av de nya aktörer som är på väg att etablera sig i Kristianstads stadskärna. Just nu är det över tio nya etableringar som är på väg att öppna sin verksamhet i centrala Kristianstad.

”Merparten är unika koncept och det var nog ingen som anade att det skulle komma nyetableringar mitt under en pågående pandemi. Vi ser en mix av restauranger, mötesplatser, kunskap, tjänster och fokus på hållbarhet. Det går helt i linje med den framtida stadskärna man förutspår”, säger Charlotte Svärd, verksamhetsledare i Kristianstad City (f d Handelsstaden).

Noterbart är att ett flertal av etableringarna handlar om kommersiell service, något som är på stark framväxt i dagens stadskärnor.

”Det är tydligt att våra stadskärnor är på väg att förändras. För 20 år sedan åkte man in till stan för att handla. I dag åker man in för att träffa människor. Exempelvis har etableringen av en vinbar i centrum varit efterfrågad, det är jätteroligt att de vill satsa här”, säger Peter Thulin. 

KOMMANDE NYÖPPNINGAR OKTOBER – NOVEMBER

Fackhandel – Gamla DiModa
Tidigare nätbaserat företag som innebär en nytt utbud inne i stadskärnan. 

Skånes Stadsmission – Gamla Hemtex
Second Hand, återbruk, workshops, leksaker, inredning. Stadsmissionens Second Hand har tidigare endast funnits i Malmö i Skåne. Ett modernt koncept som bland annat innefattar egna kollektionen Remake. 

Skönhetskoncept – Gamla Esprit 
Kommersiell service såväl som försäljning med fokus på kvalité. Vilken aktör det är släpps under nästa vecka. 

Lion Art Tattoo – Västra Storgatan
Tatueringskonsten flyttar in i finrummet på allvar och intar ovanvåningen – och blir den första av sitt slag på centrala gågator. 

Vinbaren – Gamla Wahlqvist Conditori
Fransk bistro till Östra Storgatan. Bara Vin & Bistro kommer att erbjuda bland annat vinprovningar & temakvällar. Vinbaren är ett efterfrågat koncept som blir en naturlig del av kvällslivet. 

Teaterbaren – Konferens, bröllop & nattklubb!
Ny aktör som breddar konceptet.

Pizzabakeren – Östra Boulevarden
Restaurangen blir granne med Sumo Sushi. Pizzabakeren är den snabbast växande pizzakedjan i Norden med närmare 200 pizzabagerier i Norge, Danmark och nu äntligen i Sverige. Finns sedan tidigare i Helsingborg, Lund & Malmö. 

Smörrebrod – Gamla Lilla Paris
2 november flyttar Lilla Matvagnen in från sin vagn till sin egna lokal! Det danska konceptet som funnits på Lilla Torg senaste året innebar succé. Flytten innebär att Rikke Lind nu utökar sortimentet och kan erbjuda sittplatser. 

Italiensk mat – Gamla Fenix
Italienskt lunch- och kvällsrestaurang med sicilansk lunch och romerska pizzor. Restaurangen kommer också erbjuda italienska delikatesser och charkuterier. 

Duvanders Conditori – Blir en del av Åhléns
Det anrika conditoriet finns fortfarande kvar på Hesslegatan, men utökar med att erbjuda moderna lättluncher och gofika i nyrenoverade lokaler inne hos Åhléns. 

Ny intressent till serveringen i Galleria Boulevard
Mer information kommer. 

Här är listan på de som öppnat sedan årsskiftet i City: 

NYÖPPNINGAR SEDAN JANUARI

Coffée House – I House of Bagels gamla lokaler slår Sölvesborgs-succén upp och etablerar sig i Kristianstad

Sumo Kitchen Asia Express – Sumo Sushi satsar vidare och har öppnat en restaurang med fokus på wokade rätter på Östra Boulevarden 

Blom – En ny nattklubb & restaurang har intagit stan! Konceptet har slagit väl ut och gör att Stora Torg ytterligare ramas in som ett levande nattlivs-torg med restauranger, nattklubbar och barer. 

Shady Burgers – Shady Burgers har tagit Kristianstad med storm och huserar nu på Östra Storgatan

Mr Crepé – Galleria Boulevard har fått tillskott i form av kreativa skapelser med pannkakor, glass och nutella

Mira Fransar – Generalen Gallerian fick en ny hyresgäst, med fokus på fransar 

Boulevard Nails – Nya Boulevarden fick en ny nagelsalong

FLYTTAT TILL NY LOKAL 2020
Miss K –
I juni flyttade Miss K till nya lokaler närmare på torget – och passade på att utveckla konceptet
Donna Di Classe – Den italienska modebutiken flyttade ner en gata och huserar nu på Västra Storgatan
Tobakshuset – Utökade rejält och flyttade till en ny lokal tvärs över gatan och byggde till ett Cigarr-provrum.

RENOVERINGAR / UTÖKNING 2020

Roxy Bio & Bar – Roxy utökar med ytterligare en salong och större bar
Åhléns – Åhléns blommar i Kristianstad! Efter många år var det dags att satsa, stor-renovera och utöka konceptet.
Conditori Duvander till Åhlens – I september flyttar Duvanders in på Åhléns nedre plan
Café Mirò – Caféet på Regionmuseet fick sig ett ordentligt lyft
Ur & Penn – Totalrenovering i butiken på Cardellsgatan

Bara Vin & Bistro och La Bottega Del Gusto som öppnar upp på Östra Storgatan innan årets slut

FLER NYHETER OCH EVENEMANG

Ellen MacLeod – Konstnären med Kristianstad som inspiration

Konstnären Ellen MacLeod tar Kristianstad city med storm med sin kommande vernissage på Västra Storgatan 33 den 25 maj mellan 14:00-17:00. Med en passion för konst som sträcker sig ända från ba...

Smakrunda 25 maj 2024

I lokal regi skapar Kristianstad City tillsammans med åtta aktörer i city årets mest smakfulla runda. Den första upplagan av Smakrunda Kristianstad går av stapeln under Kulturnatt 25 maj. Samla d...

Valborg i city 2024

VALBORG I CITY 2024 Våren är här! Valborg firas bäst i city. Här kommer några tips på hur du kan spendera morgondagens firande. Valborg i Tivoliparken Vi ses klockan 20.30 för att lyssna på v...