Julmarknad på Regionmuseet

3 dec

Julmarknad på Regionmuseet

3 december kl. 11.00 – 18.00

Välkommen till museets stämningsfulla julmarknad den första advent. Här kan du köpa fina julgåvor, dricka och äta gott, lyssna på julens sånger och ta del av olika aktiviteter, både inomhus och på vår vackra innergård.

Både inomhus och på vår innergård kommer hantverkare att visa upp sitt arbete och sälja sina produkter. Vi utlovar varmsmide, handstöpta ljus, ost- och charkprodukter, bokbinderi, ullprodukter, smycken, keramik och mycket mer.  

I museets butik finns julklappar för alla åldrar. Titta gärna på utbudet av skånsk hantverkstradition och gåvor som har hämtat inspiration från Regionmuseet Skånes samlingar. Har du svårt att välja? Vi hjälper till. 

För barnen finns mycket att göra hela dagen. Varför inte hälsa på jultomten i vår julutställning och lämna din egen önskelista, eller delta i fiskdamm med små överraskningar.
Ta med barnen och lyssna till julsägner från förr med Mickel i Långhult (som porträtteras av etnologen och författaren Per Gustavsson).
Under dagen kan du också stöta på Julbocken med sällskap! Ett brokigt sällskap ungdomar går bock på museet – och vi får veta hur det kunde gå till FÖRE jultomtens tid.

Under dagen får du även möjlighet att lyssna på julsånger framförda av kommunala musikskolans elever, Titta på folkdansuppvisning med Linderöds folkdanslag och mycket mera. Du kommer snart kunna ladda ner program för dagen här på denna sida.

FLER NYHETER OCH EVENEMANG

Succé för Café Bruncheriet i Kristianstad

Med en flygande start och fullbokade söndagsbruncher har Albin och Lauras koncept tagits emot med öppna armar i Kristianstad City. Café Bruncheriet, som alltid varit Lauras drömprojekt vid sidan o...

Ellen MacLeod – Konstnären med Kristianstad som inspiration

Konstnären Ellen MacLeod tar Kristianstad city med storm med sin kommande vernissage på Västra Storgatan 33 den 25 maj mellan 14:00-17:00. Med en passion för konst som sträcker sig ända från ba...

Smakrunda 25 maj 2024

I lokal regi skapar Kristianstad City tillsammans med åtta aktörer i city årets mest smakfulla runda. Den första upplagan av Smakrunda Kristianstad går av stapeln under Kulturnatt 25 maj. Samla d...