Julmarknad på Regionmuseet

3 dec

Julmarknad på Regionmuseet

3 december kl. 11.00 – 18.00

Välkommen till museets stämningsfulla julmarknad den första advent. Här kan du köpa fina julgåvor, dricka och äta gott, lyssna på julens sånger och ta del av olika aktiviteter, både inomhus och på vår vackra innergård.

Både inomhus och på vår innergård kommer hantverkare att visa upp sitt arbete och sälja sina produkter. Vi utlovar varmsmide, handstöpta ljus, ost- och charkprodukter, bokbinderi, ullprodukter, smycken, keramik och mycket mer.  

I museets butik finns julklappar för alla åldrar. Titta gärna på utbudet av skånsk hantverkstradition och gåvor som har hämtat inspiration från Regionmuseet Skånes samlingar. Har du svårt att välja? Vi hjälper till. 

För barnen finns mycket att göra hela dagen. Varför inte hälsa på jultomten i vår julutställning och lämna din egen önskelista, eller delta i fiskdamm med små överraskningar.
Ta med barnen och lyssna till julsägner från förr med Mickel i Långhult (som porträtteras av etnologen och författaren Per Gustavsson).
Under dagen kan du också stöta på Julbocken med sällskap! Ett brokigt sällskap ungdomar går bock på museet – och vi får veta hur det kunde gå till FÖRE jultomtens tid.

Under dagen får du även möjlighet att lyssna på julsånger framförda av kommunala musikskolans elever, Titta på folkdansuppvisning med Linderöds folkdanslag och mycket mera. Du kommer snart kunna ladda ner program för dagen här på denna sida.

FLER NYHETER OCH EVENEMANG

30
mar

Långlördag i city – Barnens city och Påskfest

För vårens tredje långlördag förvandlas Lilla Torg till ett barnkalas med påsktema! Såklart blir det också fina erbjudanden och aktiviteter runtom hos citys verksamheter. När butikerna har st...

Populära skobutikerna flyttar: Scorett och Wallenbergs intar Lilla torg!

I går kom den glädjande nyheten att Scorett och Wallenbergs Skor flyttar in i Cenino Donnas tidigare tomma lokal vid Lilla torg. Den nya skobutiken, strategiskt belägen i den charmiga hörnlokalen ...

Dau Sushi & Bowls Restaurang: En upplevelse för både smaklökar och ögon!

Dau är det senaste tillskottet på Kristianstads restaurangkarta, med målet att erbjuda en unik och smakfull upplevelse för sina gäster. Vi satte oss ned med ägaren Loc Dau och servitrisen Anna f...