GÅRDEN MED DRÖMMEN OM ATT BLI EN BESÖKSDESTINATION

Publicerat: 15 maj - 2023

GÅRDEN MED DRÖMMEN OM ATT BLI EN BESÖKSDESTINATION

Solen strålar och vårvärmen börjar så sakta smyga sig på. Det är en perfekt dag för att besöka Gårdskocken på. Längs med vägen mot Arkelstorp, ca 10 minuters körning från Kristianstad och intill sjöriket i Vånga, ligger denna dolda pärla på Karsta gård.  

Vi blir välkomnade av Ishrak, en av killarna som arbetar i restaurangen. Han hälsar oss varmt välkomna och vi slår oss ner. Strax därefter kommer även Rebecka. Hon driver Gårdskocken tillsammans med sin man Marcus sedan juli 2021. 

Vi har varit igång ett tag, men med tanke på pandemin så känner vi oss fortfarande ganska så nya lägger hon till.

Pandemin fick förvisso världen att stanna upp och satte stopp för många planer & idéer. Men det märks inte när vi besöker Gårdskocken på den idylliska gården. Där verkar tiden sällan stå still, trots den rustika träinredningen och den naturnära lantkänslan, med kohagen alldeles intill. Är det inte bruncher, kafferep, dagens eller kvällssittningar som arrangeras så planeras det för kommande grillkvällar med livemusik och lillördagar med after work-häng.  

Jag upplever nästan den utmaningen vi går igenom just nu som lättare än pandemin, säger Rebecka. Pandemin var tuff men nu vågar folk åtminstone ge sig ut igen, och det finns en ny nyfikenhet för de guldkorn vi faktiskt har på hemmaplan. Målet är att erbjuda bra mat men till rimliga priser, vilket jag tror att våra gäster uppskattar i dessa tider. De vill fortfarande kunna lämna hemmet och unna sig.

Vilka det är som besöker Gårdskocken varierar. Allt ifrån lediga pensionärer, till lunchande affärskunder, till nyfikna som är ute på utflykt och stora jaktlag under jaktsäsongen.

Drömmen är att verkligen bli en besöksdestination. Ett utflyktsmål som kan locka de flesta, här ska finnas något för alla, säger Rebecka samtidigt som hon blickar ut över serveringen. Inte sällan fungerar gården också som en festplats, och lokalen är perfekt för idylliska och lantliga bröllopsfester.

När Kristianstad City besöker gården har det nyss serverats lunch. Klassiskt hemgjorda raggmunkar med skivad sida från Vistagårds gris. 

Råvarorna är otroligt viktiga för oss, säger både Ishrak och Rebecka. Vi vill i första hand arbeta med så lokala producenter som möjligt. Kaffet kommer ifrån ett kafferosteri i Limhamn och mycket av köttet kommer just från Vistagård. Drycken kommer från Klackabacken. Gårdskocken strävar efter att återvinna och återbruka och skapar tillsammans med lokala producenter ett ekonomiskt kretslopp.

Sommaren ligger alldeles runt hörnet och planerna från Gårdskocken är stora. Det planeras för fullt inför kommande student och avslutningstider som innebär catering i stora mängder. På gården kommer det att arrangeras pizza- och grillkvällar med stämningsfull livemusik. 

När vi har livemusik så är det inte helt omöjligt att min man Marcus går upp på scen med gitarren tillsammans med trubaduren under en låt eller två, berättar Rebecka skrattandes. 

Det märks att det är en familjär känsla på gården. Marcus och Rebecka driver det men även Ishrak och Ari, som jobbar som kockar, driver verksamheten framåt och tar tillsammans fram idéer.

Till och med gästerna är med och bestämmer ibland säger Ishrak, vi jobbar gärna efter deras önskemål och tankar på vad man vill se mer av.

Nytt för i år är även att Gårdskocken kommer att öppna en systerrestaurang – nämligen på det populära resmålet Karön utanför Ronneby. Tillsammans blir det två perfekta utflyktsmål i sommar. Ut till sjöss eller längs med den idylliska grusvägen strax innan Arkelstorp.

Det är verkligen vårt mål med våra verksamheter, säger Rebecka. Vi vill bli ett utflyktsmål som ger en välbehövlig paus i vardagen, eller som sätter en guldkant på helgen.

Men Gårdskockens planer tar inte slut bara för att sommaren kommer att göra det.

I år kommer de även att ha öppet för första gången under vintern.

Tanken från start var alltid att ha vinteröppet – men det är först nu som det är möjligt. Vi ser fram emot att få planera om menyn efter ny säsong, men också att ta fram ett unikt julbord med fokus på lokala råvaror.

PÅ GÅNG HOS GÅRDSKOCKEN – Håll dig uppdaterad via sociala medier!

27/5 Gårdskockens grillbuffé med livemusik
28/5 Morsdagbrunch
31/5 Lillördag med After Work
4/6 Kafferep
18/6 Brunch
30/6 Pizzakväll med Quiz
5/7 Lillördag
15/7 Livemusik med tvårätters
26/7 Lillördag med After Work
30/7 Kafferep

Instagram: gardskocken
Facebook: Gårdskocken
Hemsida: gardskocken.se

FLER NYHETER OCH EVENEMANG

Kvittotävling – Vinn en avkopplande vistelse på Kristianstads Badrike Relax

Kvittotävling – Vinn en avkopplande vistelse för två på Kristianstads Badrike Relax Delta i vår lyxiga tävling och få chansen att vinna ett presentkort för två på Kristianstads Badrike...

Taxizon framför Rådhuset, Stora Torg

Kommunen stöttar den legala taxiverksamheten och inför en central taxizon framförRådhuset på prov mellan april och september 2024. Kom hem tryggt och säkert från krogen! Välj en laglig taxi so...

27
apr

Långlördag i city – Vårvisning

För vårens fjärde långlördag bjuds det in till en Vårvisning med tema mode & lyx. Såklart blir det också fina erbjudanden och aktiviteter runtom hos citys verksamheter! När butikerna har ...