Välkommen in till värmen hos Specialty Coffee

Publicerat: 17 februari - 2023

Välkommen in till värmen hos Specialty Coffee

Välkommen in till värmen hos Specialty Coffee på Östra Storgatan!

Kristianstad City träffade Markus & Alexandra som berättade mer om vad specialkaffe egentligen är, speciellt för den invaggade svensken som idag nöjer sig med mörkrost och automatkaffe. 

“Specialkaffe håller helt enkelt en högre kvalité och ger en klarare smak av vad kaffet egentligen ska smaka. Dessutom är det bättre arbetsvillkor för kaffebönderna, bönorna plockas bara när de är mogna, och så skiljer sig processerna med bönhanteringen och rostning. Det är en hel vetenskap.” 

Till skillnad från det kaffe vi ofta dricker till vardags är inte poängen att få ut så mycket kaffe som möjligt av bönorna, utan snarare ett så bra kaffe som möjligt. Specialkaffe är en smakupplevelse, och hos Specialty Coffee får du dessutom ofta ny kunskap om kaffet du dricker och köper med dig hem.

Men är specialkaffe för alla? Markus gillar att först stämma av med gästen som besöker kaffebaren. Vad är det kaffe man föredrar idag, och vilket specialkaffe kan man närma sig för att få en ny kaffeupplevelse, men samtidigt behålla det man gillar bäst? Dessutom har Markus ett gott minne – så nästa gång du besöker Specialty Coffee lär han ha hittat något nytt kaffe som kan komma att bli din nya favorit. 

Hur ser framtiden ut för baren? Specialty Coffee siktar till att bli en av Sveriges bästa kaffebar. Förutom målet att fler ska uppskatta bra kaffe, ska kunden få chansen att upptäcka nya, lokala favoriter. I dagsläget hittar du nämligen endast svenska specialkafferosterier i baren och sortimentet är ständigt växlande. Mycket i baren är gjort från grunden – från vanilj- och chaisirapen och bakverken som man bemästrat. Frågar du Markus och Alexandra är husets brownie den allra bästa! 

Lokalen är inredd med tavlor och foton från lokala kostnärer, stolar och bord med olika karaktärer och över de gamla teaterstolarna hänger historiska Kristianstadsfoton.

“På Specialty Coffee kan man känna sig som hemma. Man får sitta i timmar och njuta av gott kaffe medans man knappar på datorn, läser eller bara är. 

? Specialty Coffee, Östra Storgatan 33

FLER NYHETER OCH EVENEMANG

3
dec

Julmarknad på Regionmuseet

3 december kl. 11.00 – 18.00 Välkommen till museets stämningsfulla julmarknad den första advent. Här kan du köpa fina julgåvor, dricka och äta gott, lyssna på julens sån...

17
dec

Julöppet i city med Anna och Elsa.

Julhandla och njut i Kristianstad City. Butiker håller öppet, vi har brända mandlar på Lilla Torg. Anna och Elsa kommer på besök och sprider magisk stämning i city mellan 12.00 – 14.00

09
dec

Julshow & Meet n greet med PawPatrol | Tomterace 2023

TOMTERACE & JULSHOW MED PAW PATROL DEN 9 DECEMBER! I samband med årets Tometrace i Kristianstad City så presenterar vi nu stolt inga mindre än Chase och Marshall ifrån den berömda hundpatrull...