Välkommen in till värmen hos Specialty Coffee

Publicerat: 17 februari - 2023

Välkommen in till värmen hos Specialty Coffee

Välkommen in till värmen hos Specialty Coffee på Östra Storgatan!

Kristianstad City träffade Markus & Alexandra som berättade mer om vad specialkaffe egentligen är, speciellt för den invaggade svensken som idag nöjer sig med mörkrost och automatkaffe. 

“Specialkaffe håller helt enkelt en högre kvalité och ger en klarare smak av vad kaffet egentligen ska smaka. Dessutom är det bättre arbetsvillkor för kaffebönderna, bönorna plockas bara när de är mogna, och så skiljer sig processerna med bönhanteringen och rostning. Det är en hel vetenskap.” 

Till skillnad från det kaffe vi ofta dricker till vardags är inte poängen att få ut så mycket kaffe som möjligt av bönorna, utan snarare ett så bra kaffe som möjligt. Specialkaffe är en smakupplevelse, och hos Specialty Coffee får du dessutom ofta ny kunskap om kaffet du dricker och köper med dig hem.

Men är specialkaffe för alla? Markus gillar att först stämma av med gästen som besöker kaffebaren. Vad är det kaffe man föredrar idag, och vilket specialkaffe kan man närma sig för att få en ny kaffeupplevelse, men samtidigt behålla det man gillar bäst? Dessutom har Markus ett gott minne – så nästa gång du besöker Specialty Coffee lär han ha hittat något nytt kaffe som kan komma att bli din nya favorit. 

Hur ser framtiden ut för baren? Specialty Coffee siktar till att bli en av Sveriges bästa kaffebar. Förutom målet att fler ska uppskatta bra kaffe, ska kunden få chansen att upptäcka nya, lokala favoriter. I dagsläget hittar du nämligen endast svenska specialkafferosterier i baren och sortimentet är ständigt växlande. Mycket i baren är gjort från grunden – från vanilj- och chaisirapen och bakverken som man bemästrat. Frågar du Markus och Alexandra är husets brownie den allra bästa! 

Lokalen är inredd med tavlor och foton från lokala kostnärer, stolar och bord med olika karaktärer och över de gamla teaterstolarna hänger historiska Kristianstadsfoton.

“På Specialty Coffee kan man känna sig som hemma. Man får sitta i timmar och njuta av gott kaffe medans man knappar på datorn, läser eller bara är. 

? Specialty Coffee, Östra Storgatan 33

FLER NYHETER OCH EVENEMANG

Ellen MacLeod – Konstnären med Kristianstad som inspiration

Konstnären Ellen MacLeod tar Kristianstad city med storm med sin kommande vernissage på Västra Storgatan 33 den 25 maj mellan 14:00-17:00. Med en passion för konst som sträcker sig ända från ba...

Smakrunda 25 maj 2024

I lokal regi skapar Kristianstad City tillsammans med åtta aktörer i city årets mest smakfulla runda. Den första upplagan av Smakrunda Kristianstad går av stapeln under Kulturnatt 25 maj. Samla d...

Valborg i city 2024

VALBORG I CITY 2024 Våren är här! Valborg firas bäst i city. Här kommer några tips på hur du kan spendera morgondagens firande. Valborg i Tivoliparken Vi ses klockan 20.30 för att lyssna på v...