En plats för pizzaälskare på Västra Storgatan

Publicerat: 22 december - 2022

En plats för pizzaälskare på Västra Storgatan

EN PLATS FÖR PIZZAÄLSKARE

Säg hej till Kasper och pizzakonceptet Johnnys Deli!

Kasper har alltid lockats av tanken att öppna eget. Efter ett par år runtom i Kristianstad på olika restauranger, där han dessutom hade passat på nörda ner totalt sig i pizza, ingredienser och tekniker, kändes det helrätt att öppna eget. Lokalen på Västra Storgatan hade han en förkärlek till sedan innan och när han såg den ledig online tog han det som ett tecken – nu skulle den bli hans.

“Skräpmat är min grej, alltid varit. Mycket smaker, mycket mat, mycket fett, men bra priser. Det ska vara lite streetfood över det hela. Men samtidigt ska det göras bra, med riktigt bra råvaror och efter säsong. Och med mycket kärlek!”

De senaste tio åren tycker Kasper att kvaliteten på liknande mat har gått ner sig. Det är mindre seriöst, snabba pengar och mindre känsla. Det ville Kasper ta tillbaka och förfina, på sitt sätt.

Vilka är era egna favoriter på menyn?

Kasper svarar: Pepperonipizzan! Jag har aldrig lyckats hitta en som är riktigt bra, så nu skapade jag den själv. Den är nog populärast hittills!

Cajsa som är vegetarian – Kaspers fästmo som också är ett ansikte du lär se ofta bakom kassan – har dock hittat sin favorit i den vegetariska kebaben. Som tallrik, rulle eller som pizza. Bättre kebabsubstitut är svårt att hitta, menar Kajsa.

Utöver pizzorna, som redan gett många stammisar som väljer vilt mellan originalmenyn till att skapa egna kombinationer genom alla möjliga tillval, vill Kasper lyfta fram sina matiga mackor shiscciata. Som Kasper själv beskriver det – “Den längre jästa, salta kusinen till foccacia”. Inspirationen till mackorna har han hämtat från en restaurang i Florens som gjort sin mat till en riktig kulturskatt i staden. 

Men varför öppna en ny verksamhet mitt i en lågkonjunktur? Kasper är entusiastisk. “Jag ville öppna nu när jag visste att det skulle bli tufft. Historiskt sett – de som klarar sig genom en lågkonjunktur blir hållbara i längden. Drömmen är att om tio år finns vi kvar, och har dessutom etablerat oss i fler städer.”

Vad händer framöver? Konceptet utvecklas för varje vecka som går, med paret blickar framemot sommaren. “Såfort vi får tillbaka solen i Sverige kommer Johnnys Deli ha uteservering på plats framför restaurangen, så att det kan bli ett gött häng där hela våren och sommaren lång. Det är efterfrågat!” 

Men innan dess kommer såklart pizzans absoluta högtid – nyårsdagen. Kasper skickar med en uppmaning till citys följare. “Förbeställ er pizza till nyårsdagen redan nu!” 

Varmt välkomna till city och som nya medlemmar! 
Du når Johnnys Deli på 073-333 86 00
Västra Storgatan 18

FLER NYHETER OCH EVENEMANG

Ellen MacLeod – Konstnären med Kristianstad som inspiration

Konstnären Ellen MacLeod tar Kristianstad city med storm med sin kommande vernissage på Västra Storgatan 33 den 25 maj mellan 14:00-17:00. Med en passion för konst som sträcker sig ända från ba...

Smakrunda 25 maj 2024

I lokal regi skapar Kristianstad City tillsammans med åtta aktörer i city årets mest smakfulla runda. Den första upplagan av Smakrunda Kristianstad går av stapeln under Kulturnatt 25 maj. Samla d...

Valborg i city 2024

VALBORG I CITY 2024 Våren är här! Valborg firas bäst i city. Här kommer några tips på hur du kan spendera morgondagens firande. Valborg i Tivoliparken Vi ses klockan 20.30 för att lyssna på v...