Musikkvällar på Stora Torg – Uno Svenningsson & Bella Winth

5 jul

Musikkvällar på Stora Torg – Uno Svenningsson & Bella Winth

UNO SVENNINGSSON TILL MUSIKKVÄLLAR PÅ STORA TORG! OBS! Fri entré.
KVÄLLEN STARTAR 18:00. HUVUDAKT GÅR PÅ SCEN CA 19:30-20:00

5 juli inleder vi 2022 års Musikkvällar och fyller Stora Torg med stämningsfull musik av Uno Svenningsson.
Uno Svenningssons första soloalbum, passande nog benämnt ”Uno”, släpptes 1994 och innehöll bland annat mega-hiten ”Under ytan” samt ”Tro på varann” – en duett med Eva Dahlgren. 1996, två år senare, släpptes uppföljaren ”…due!” som direkt letade sig upp på albumlistans förstaplacering i Sverige samma år.


Sedan dess har Uno släppt 8 studioalbum som soloartist. I början av 2018 släpptes ”Andras sånger” strax efter hans bejublade medverkan i TV-programmet ”Så mycket bättre” under hösten dessförinnan. Den innehöll både helt nya tolkningar samt de vi kunde höra i TV – bland annat den stora hiten ”Du kommer ångra det här”.
2022 är Uno aktuell med ny musik. Bland annat en duett med Per Gessle ”Bara Få Höra Din Röst” som spelas flitigt på de flesta radiokanaler.

BELLA WINTH
Kristianstadsartisten BELLA WINTH – ett stigande stjärnskott på den svenska artisthimlen, aktuell med ny singel ”Fucking jävla underbar” som blivit en viral succé och ligger stadigt vecka efter vecka kvar på Spotifys Viral top 50-lista. En ljudbild utöver det vanliga lyfter hennes liveshow till höga höjder och tillsammans med Bellas unika sätt att ta sig an scenen tar hon och hennes bandmedlemmar Adrian och Hedda med publiken på en rolig och känslosam resa.

Under deras live-set, med både släppt och osläppt material, bjuds publiken på hennes skånska dialekt som skymtas när hon sjunger med en kaxig attityd och vältränad röstteknik över popiga, retro beats och melankoliska melodier. Hennes låtar skrivs rakt från hjärtat och speglar självupplevda situationer om att hantera ett krossat hjärta, psykisk ohälsa och att stå upp för sig själv.


Välkommen på våra efterlängtade sommarkvällar att boka in med nära och kära – det blir definitivt ett sommarminne.

Musikkvällar på Stora Torg är ett projekt av Sparbanken Skåne, Kristianstad City, Kulturföreningen Äntligen & Kristianstads Kommun med stöd av Handelsföreningen & krögarna runt Stora och Lilla Torg.

OBS! Fri entré.

Se facebookevenemanget här.

FLER NYHETER OCH EVENEMANG

Meet & Greet och Minidisco med Pelle Svanslös 10 december

Träffa Pelle Svanslös i city! I ett samarbete med Sparbanken Skåne så besöker Pelle Svanslös oss på Tomteracet 10 december. Pelle Svanslös är på meet & greet 12-12:30 på Lilla Torg. Sed...

Brända mandlar & minimunkar

Varje lördag & söndag hittar du brända mandlar & minimunkar på Lilla Torg, 11-15.

17
dec

Iskulptering 17 december

Lördagarna i december fyller vi med magisk stämning och minnesvärda julupplevelser för barnen i city!  17 december återvänder Isskulptören LennArt Ice Event till stadskärnan för första ...