Rejkavik, London – till Kristianstad. Nya indiska smaker i city.

Publicerat: 19 januari - 2022

Rejkavik, London – till Kristianstad. Nya indiska smaker i city.

Reykjavik, London, och nu – Kristianstad. Varmt välkomna till city säger vi till Shalimar, som specialiserar sig på tandoori, curry och indisk mat med influenser av Pakistan.

Elva Ragipsdottir och Beli Ademsson som tagit över Novums lokaler på Södertorg är glada för all positiv respons de har fått sedan de öppnade för två veckor sedan. Bokningarna har börjat trilla in och paret ser framemot att få visa upp den restaurang och det koncept som de vårdat i Island under 20 år, för Kristianstadsborna.

“Maten är lagad med kärlek, det är något vi kan lova.” berättar Beli, som är uppenbart stolt över sin meny. “Vi har skapat en meny med mat man ska längta efter.” Kocken de arbetat tillsammans med i tio år i Island har även han följt med till Kristianstad för att sätta restaurangen på kartan med sina genuina och rika smaker.

“När maten är bra, och konversationerna är bra – då blir atmosfären magisk. Vi vill skapa en plats där man kan slappna av och hänga kvar.”

Beli Ademsson

I framtiden finns drömmar och tankar om att etablera sig på fler platser i Sverige – men just nu ser de framemot att lära känna kunderna i Kristianstad och skapa bästa möjliga plats för sitt koncept.

Shalimar har generösa öppettider, dagens lunch och möjlighet till takeaway, direkt genom restaurangen och snart även på Foodora. 

Varmt välkomna & lycka till önskar vi Shalimar!

ÖPPETTIDER:

Mån-fre: 11-22

Lör-sön: 16-22

Kontakt: 044 10 12 12

Shalimargroup.se

Instagram: Shalimargroup.se

FLER NYHETER OCH EVENEMANG

Kristianstad City blir med utegym

I fredags invigde vi det tillfälliga utegym som vi gör tillsammans med OMNIGYM med stöd av Kristianstads Kommun. Det bjöds in till ett lunchpass tillsammans med ett glatt gäng från Friskis &...

Jojomobil har hittat hem i city

NY VERKSAMHET I CITY!  Säg hej till Faez och Anas, herrarna bakom konceptet på Hästtorget med 5 stjärnor i betyg! Jojomobil lagar och rustar upp mobiltelefoner, datorer, surfplattor, säkerhe...

Välkommen, student!

Varmt välkommen till vår fina stad! Vi är glada över våra nya tillskott och i city finns det fina förmåner för dig som student att ta del av. Bed & StudyBed and Study är ett koncept där ...