Rejkavik, London – till Kristianstad. Nya indiska smaker i city.

Publicerat: 19 januari - 2022

Rejkavik, London – till Kristianstad. Nya indiska smaker i city.

Reykjavik, London, och nu – Kristianstad. Varmt välkomna till city säger vi till Shalimar, som specialiserar sig på tandoori, curry och indisk mat med influenser av Pakistan.

Elva Ragipsdottir och Beli Ademsson som tagit över Novums lokaler på Södertorg är glada för all positiv respons de har fått sedan de öppnade för två veckor sedan. Bokningarna har börjat trilla in och paret ser framemot att få visa upp den restaurang och det koncept som de vårdat i Island under 20 år, för Kristianstadsborna.

“Maten är lagad med kärlek, det är något vi kan lova.” berättar Beli, som är uppenbart stolt över sin meny. “Vi har skapat en meny med mat man ska längta efter.” Kocken de arbetat tillsammans med i tio år i Island har även han följt med till Kristianstad för att sätta restaurangen på kartan med sina genuina och rika smaker.

“När maten är bra, och konversationerna är bra – då blir atmosfären magisk. Vi vill skapa en plats där man kan slappna av och hänga kvar.”

Beli Ademsson

I framtiden finns drömmar och tankar om att etablera sig på fler platser i Sverige – men just nu ser de framemot att lära känna kunderna i Kristianstad och skapa bästa möjliga plats för sitt koncept.

Shalimar har generösa öppettider, dagens lunch och möjlighet till takeaway, direkt genom restaurangen och snart även på Foodora. 

Varmt välkomna & lycka till önskar vi Shalimar!

ÖPPETTIDER:

Mån-fre: 11-22

Lör-sön: 16-22

Kontakt: 044 10 12 12

Shalimargroup.se

Instagram: Shalimargroup.se

FLER NYHETER OCH EVENEMANG

Animalix – experter på klo- & pälsklippning

Glöm inte bort din fyrbenta kompis i vår! Animalix är ett av våra många guldkorn i city – och som dessutom är riktiga experter på både pälsvård & kloklippning! Kristianstad City fi...

Tack för ett magiskt 2022!

2022 kunde vi göra mer än någonsin för city! 22 evenemangsdagar, storsatsning på trygghet och uppskattade parker & installationer i stadsrummet – allt från sköna grönytor med pop-up ...

En plats för pizzaälskare på Västra Storgatan

EN PLATS FÖR PIZZAÄLSKARE Säg hej till Kasper och pizzakonceptet Johnnys Deli! Kasper har alltid lockats av tanken att öppna eget. Efter ett par år runtom i Kristianstad på olika restauranger, d...