Rejkavik, London – till Kristianstad. Nya indiska smaker i city.

Publicerat: 19 januari - 2022

Rejkavik, London – till Kristianstad. Nya indiska smaker i city.

Reykjavik, London, och nu – Kristianstad. Varmt välkomna till city säger vi till Shalimar, som specialiserar sig på tandoori, curry och indisk mat med influenser av Pakistan.

Elva Ragipsdottir och Beli Ademsson som tagit över Novums lokaler på Södertorg är glada för all positiv respons de har fått sedan de öppnade för två veckor sedan. Bokningarna har börjat trilla in och paret ser framemot att få visa upp den restaurang och det koncept som de vårdat i Island under 20 år, för Kristianstadsborna.

“Maten är lagad med kärlek, det är något vi kan lova.” berättar Beli, som är uppenbart stolt över sin meny. “Vi har skapat en meny med mat man ska längta efter.” Kocken de arbetat tillsammans med i tio år i Island har även han följt med till Kristianstad för att sätta restaurangen på kartan med sina genuina och rika smaker.

“När maten är bra, och konversationerna är bra – då blir atmosfären magisk. Vi vill skapa en plats där man kan slappna av och hänga kvar.”

Beli Ademsson

I framtiden finns drömmar och tankar om att etablera sig på fler platser i Sverige – men just nu ser de framemot att lära känna kunderna i Kristianstad och skapa bästa möjliga plats för sitt koncept.

Shalimar har generösa öppettider, dagens lunch och möjlighet till takeaway, direkt genom restaurangen och snart även på Foodora. 

Varmt välkomna & lycka till önskar vi Shalimar!

ÖPPETTIDER:

Mån-fre: 11-22

Lör-sön: 16-22

Kontakt: 044 10 12 12

Shalimargroup.se

Instagram: Shalimargroup.se

FLER NYHETER OCH EVENEMANG

UNDER KULTURNATT FÅR KRISTIANSTAD CITY TVÅ NYA VÄGGMÅLNINGAR 

UNDER KULTURNATT FÅR KRISTIANSTAD CITY TVÅ NYA VÄGGMÅLNINGAR  Vecka 20, med avslut 21 maj under Kulturnattens sista dag, förvandlas två mindre väggar i Kristianstad City till unika konstverk. ...

MUSIKKVÄLLAR PÅ STORA TORG ÄR TILLBAKA 2022!

Efter två års tystnad på Stora Torg är sommarkonceptet äntligen redo att välkomna publiken tillbaka på torget: Musikkvällar på Stora Torg 2022 återvänder med start juli!  Projektet är...

SUCCÈSTART FÖR BUSFRÖ!

30 april öppnade second hand-konceptet på Östra Storgatan i MQ’s gamla lokaler. Invigningen satte ribban med en lång och förväntansfull kö från öppning till stängning, och två välbesökt...