Inspirerande nystart för Graffiti Café

Publicerat: 4 januari - 2021

Inspirerande nystart för Graffiti Café

Café Graffiti är en klassiker från 1985 vi alla känner till – och förra året fick caféet en ny ägare! Matilda Svanlund hade jobbat på Graffiti i sammanlagt fyra år när hon fick förfrågan om att driva det vidare. Matilda hade först planer på att ut och resa och valde att avvakta. Sedan kom pandemin, resandet fick ställas in och Matilda, med drömmar om att ha en egen cateringfirma, tänkte att; “ska jag satsa kan jag lika gärna göra det nu. Klarar man att starta i en uppförsbacke borde man ju klara sig rätt bra sen.”

Matilda berättar att man satsar mycket på take-away på Graffiti. Deras klassiska bakade potatisar, sallader och wraps gör sig speciellt bra on-the-go och är mångas favorit på jobbets lunchrast. Under pandemin har man löst det som så att man tar in max tre personer åt gången, medan övriga får köa med bra avstånd till varandra utanför. Caféet använder även vår ringklocka, vilket har varit extra bra på lugnare timmar. 

Under julledigheten passade Matilda på att renovera lokalen tillsammans med sina sambo. Tanken är att fräscha upp, men hon har även framåt stora planer om hur det klassiska caféet kan komma att ändras. Matilda menar också att man snart kan se framemot en ny meny. Hon avslöjar att den nya menyn kommer ha mycket veganskt och vegetarisk för att bemöta efterfrågan i city. 

Matilda är speciellt nöjd med hur rummet längst in har blivit – rummet med kakelugnen har prytts med nya och mysiga sittplatser, fåtöljer och soffor. Det hemtrevliga rummet är uppbyggt efter soffgrupper, och skapar ett perfekt häng för kompisgrupper på 3-4 personer. I fönsterkarmen och på borden står olika sortens spel utplacerade och är en perfekt mötesplats vare sig du är sugen på en kaffe eller en längre lunchträff.

Berätta något som inte alla vet!
Vi sysslar även med catering! Allt från företagsfrukost till smörgåstårtor och landgångar. Beställ på 044-12 59 90. Det är inte heller många som vet om att caféet har ett brett sortiment av olika kaffen, och att vi har börjat allt mer även med klassisk fika.

Vi vill också välkomna Graffiti som medlemmar i Kristianstad City – tack för att ni är med och gör skillnad!

FLER NYHETER OCH EVENEMANG

UNDER KULTURNATT FÅR KRISTIANSTAD CITY TVÅ NYA VÄGGMÅLNINGAR 

UNDER KULTURNATT FÅR KRISTIANSTAD CITY TVÅ NYA VÄGGMÅLNINGAR  Vecka 20, med avslut 21 maj under Kulturnattens sista dag, förvandlas två mindre väggar i Kristianstad City till unika konstverk. ...

MUSIKKVÄLLAR PÅ STORA TORG ÄR TILLBAKA 2022!

Efter två års tystnad på Stora Torg är sommarkonceptet äntligen redo att välkomna publiken tillbaka på torget: Musikkvällar på Stora Torg 2022 återvänder med start juli!  Projektet är...

SUCCÈSTART FÖR BUSFRÖ!

30 april öppnade second hand-konceptet på Östra Storgatan i MQ’s gamla lokaler. Invigningen satte ribban med en lång och förväntansfull kö från öppning till stängning, och två välbesökt...