En tillbakablick på 2020

Publicerat: 30 december - 2020

En tillbakablick på 2020

2020 års tillbakablick på året blir annorlunda. Istället för det mest evenemangstäta året vi skulle haft i citys historia, ställdes allt på sin spets. Men året 2020 har ett par ljusglimtar trots allt, och de är mycket tack vare samarbetspartners och sponsorer som vi haft under årets gång. Det är dessa företag, organisationer och personer vi vill lyfta i årets tillbakablick. 

Tillbakablick 1: Väggmålningen I den första delen vill vi lyfta väggmålningen.Väggmålningen “Lola en del mar” av Lula Goce blev sin första av sitt slag i city. Projektet tillsammans med Kulturgruppen möjliggjordes med samarbetspartners Kulturnatt Kristianstad, Bosses Färg, Bröderna Persson och First Hotel Christian IV. Vi är oerhört stolta över denna väggmålning som nu pryder en annars bortglömd plats  – tack till alla inblandade! 

Tillbakablick 2: Pop-Up miljöer
I den andra karamellen vill vi lyfta vår pop-up plats på Lilla Torg. Under pandemin blev intresset att ses utomhus i den friska luften allt större, och våra pop-up ytor har används flitigt av små som stora. Pop-up miljöerna har möjliggjorts med bidrag från Den Orangea Staden och Handelsföreningen, tillsammans med lokala aktörer såsom Stadsbiblioteket som bidrog med sitt bokskåp. Vi vill också tacka KISAB och SKANSKA som tillsammans skapade pingisbordet som idag pryder hörnan. För julhörnan vill vi tacka Anders Nyberg på Höjelycke som tagit fram så fina trämöbler åt oss. Det är i samarbetet och viljan att göra något bra för city som det händer!

Tillbakablick 3: Konst i City

Med start under påsken tog vi ett nytt grepp om de tomma skyltfönstrena. Projekten har lett till att massvis av lokala konstnärer och kreatörer fått chansen att visa upp sina alster och citys besökare har bjudits på livemålning. I jul fick vi känna av ultimat julstämning när lokala föreningar och företag fick smycka fönstrena i sin alldeles egna jultolkning. För det vill vi tacka Chris Robertsson – Brown Betty, och Ronja Österberg från Amplifi som hjälpt oss under projektens gång. Och såklart ett stort tack till alla kreatörer som deltagit under årets gång! Håll ögonen öppna, under 2021 kommer vi fortsätta hitta nya grepp och projekt som förgyller fönstrena. 

Tillbakablick 4: Stad i Ljus 

Under årets mörkaste månader ville vi belysa platser och byggnader lite extra. Det resulterade i ett samarbete tillsammans med Event Teknik & Kristianstads Kommun. Tillsammans med Sparbanken Skåne, Kulturkvarteret Kristianstad, Naturum Vattenriket, Regionmuseet Skåne, Stadsbiblioteket, AB Kristianstadsbyggen skapade vi en ljuspromenad där man kunde möta sina nära och kära ute i den friska luften på ett säkert sätt. Psst.. Promenaden finns på plats till 30 januari, missa inte!

FLER NYHETER OCH EVENEMANG

3
dec

Julmarknad på Regionmuseet

3 december kl. 11.00 – 18.00 Välkommen till museets stämningsfulla julmarknad den första advent. Här kan du köpa fina julgåvor, dricka och äta gott, lyssna på julens sån...

17
dec

Julöppet i city med Anna och Elsa.

Julhandla och njut i Kristianstad City. Butiker håller öppet, vi har brända mandlar på Lilla Torg. Anna och Elsa kommer på besök och sprider magisk stämning i city mellan 12.00 – 14.00

09
dec

Julshow & Meet n greet med PawPatrol | Tomterace 2023

TOMTERACE & JULSHOW MED PAW PATROL DEN 9 DECEMBER! I samband med årets Tometrace i Kristianstad City så presenterar vi nu stolt inga mindre än Chase och Marshall ifrån den berömda hundpatrull...