En sommarkrönika från Handelsstadens verksamhetsledare

Publicerat: 6 augusti - 2020

En sommarkrönika från Handelsstadens verksamhetsledare

Det är inte bara jag som gläds åt sommar och folk på stan. Jag vet att de gör dem flesta och jag hör många säga ”det är annorlunda på stan nu och det är positivt”. Precis detta blir jag så glad av att höra (med behörigt avstånd i dessa tider och sunt förnuft såklart). Staden är till för alla och vi strävar efter att den ska vara fylld med olika upplevelser dag som kväll!

Med en viss bitterhet blir inte 2020 det fantastiska år som jag och vi alla i organisationen hoppats på. Vi hade storslagna planer och det flesta har kastats omkull eller får ligga på vänt. I stort sett har alla evenemangen ställts in och visst gör det lite extra ont när event som våra uppskattade Musikkvällar på Stora Torg drabbats, men även nya event som skulle startats upp för första gången. Kampanjer, citykvällar, nätverksträffar med mera har vi därför fått lägga på is. Men istället kläcktes nya idéer.

Det är ju egentligen det lilla i en pandemi – att ställa in evenemang och events (för vår del, för samhället en helt annan) Hälsa, minimera smittspridning och att exempelvis hjälpa citys företag att hålla sig på fötter är några av de viktigaste bitarna.

Jag tror på den mänskliga förmågan att under pressade situationer skapa det kreativa och ta till vara på de resurser och tillgångar vi har. Det handlar om att tänka om – att se till vad vi har och hur vi kan stärka det. Jag får nästan rysningar när jag tänker på hur snabbt en del företag ställde om och grusade nya vägar för att ta sig fram i en oerhört stormig tid.

Jag är också oerhört tacksam och glad över alla de företagsledare som valt att köpa våra Gåvokort till sina anställda för att visa sin uppskattning mot dem och sina kollegor i näringslivet som kämpar hårt. Samtidigt är det ett statement och ett smart sätt visa att det är viktigare än någonsin att vi handlar och upplever lokalt.


Gröna Lugnet, pop-up parken på Lilla torg, blev en riktig succé! Jag blir varm i hjärtat varje gång jag passerar och ser ung som gammal sitta och njuta, att man får umgås på avstånd i den friska luften.
Alla vet att vi kämpar med en stor omställning i stadskärnan och det finns inget facit eller en checklista för att komma dit vi vill. Vi vet bara att pandemin gör att allt går så mycket fortare framåt.

Det sägs att det krävs stor kreativitet och nytänkande samt en enorm gemensam framåtanda för att komma dit vi vill! Tänk att vi tillsammans med de som bor och verkar här; konstnärer, kreatörer och schangtila fastighetsägare, lyckats fylla tomma skyltfönster med konst sedan påsk till augusti.

I höst har vi stora projekt på gång. Det blir färgsprakande inslag och det blir mycket annat kul som Kristianstad inte fått uppleva innan. Men – såklart under trygga förhållanden. Arbetet med en ännu bättre stadskärna och att skapa en tryggare stad fortsätter i höst och det återkommer jag till.

Jag vill rikta ett stort tack till er alla som är med oss och kämpar för en levande & upplevelserik stad! Och tack för alla hejarop längs vägen – glöm inte bort att vi alla äger vår stad.

Du vet väl om att du alltid kan skicka dina tankar och idéer till oss? Du hittar formuläret här.

Med det vill jag önska en fortsatt trevlig sommar – ta hand om er!
Charlotte Svärd, Verksamhetsledare på Handelsstaden Kristianstad

FLER NYHETER OCH EVENEMANG

09
dec

TOMTERACE 2023

INGEN JUL UTAN TOMTERACE!Missa inte Kristianstads Tomterace lördagen den 9/12 2023! Loppet på knappt 2 km sker utan tidtagning, så du tar dig fram i din egen takt. Alla kan delta i loppet för att ...

13
dec

Kristianstads Musikklasser bjuder in till Luciakonsert

110 elever från årskurs 4-9 bjuder på stämningsfull sång i decembermörkret. Eleverna sjunger jul- och luciasånger som du känner igen men även en hel del sånger i ny tappning. En mycket uppsk...

3
dec

Julmarknad på Regionmuseet

3 december kl. 11.00 – 18.00 Välkommen till museets stämningsfulla julmarknad den första advent. Här kan du köpa fina julgåvor, dricka och äta gott, lyssna på julens sån...