Duvanders presenterar: ett klimatsmart bröd!
Nyligen presenterade Duvanders sitt klimatsmarta bröd, ett surdegsbröd gjort på gårdagens bullar och frallor. Jens Duvander berättar, “vi försöker alltid tänka på svinnet! Både ekonomiskt men också rentav vad man gör för miljön i en tid där miljöfrågan är viktig.”
Eftersom brödet görs på gårdagens överblivna bullar och frallor är aldrig smaken eller mängden förutbestämd – de spännande smakerna skapar därför ett exklusivt bröd. Bagaren Mattias, som var den som först fick idén, berättar att det är tack vare den höga kvaliteten på råvarorna som gör det klimatsmarta brödet möjligt. Att hålla en hög kvalitet på sina varor har alltid varit något Duvanders håller nära hjärtat och är aldrig något de tummar på.
Ett klimatsmart tänk inför matsvinn är dock inte främmande för Duvanders – att exempelvis använda gårdagens goda bakelser som smakprov i lunchbuffén har varit uppskattat. Och än är det inte klarexperimenterat för conditoriet – tvärtom! Med god respons och med ett stort intresse för receptet från andra städer är tankesmedjan i full gång med hur konceptet kan utvecklas.
Sugen på att smaka? Håll utkik på Duvanders sociala medier för att hålla er uppdaterade om nästa gång brödet finns inne!??